Zalmhaasje met zomerse mango couscous salade | Zalmhaasje met zomerse mango couscous salade

Zalmhaasje met zomerse mango couscous salade

Ingrediënten voor 4 personen

250 g volkoren couscous, ongekookt

1 broccoli, vers

400 g sperziebonen, vers

200 g kerstomaten, vers

1 mango, vers

1 lente-uitje

2 el olijfolie

4 zalmhaasjes (±125 g elk)

Peper

Zout

Dille

Bereidingswijze

Kook de couscous volgens de instructies op de verpakking. Snijd de broccoli in roosjes. Maak de bonen schoon en kook ze in licht gezouten water. Voeg na 3 minuten de broccoli toe. Laat verder koken tot beide beetgaar zijn. Giet vervolgens af. Laat ze even schrikken onder koud water en zet aan de kant om verder af te koelen. Snijd de kerstomaatjes in vieren. Schil de mango en snijd in blokjes. Versnipper het lente-uitje. Meng de couscous samen met de boontjes, broccoli, mango, kerstomaten en lente-ui. Voeg 2 eetlepels olijfolie toe en kruid af met peper en zout. Indien mogelijk zet je de couscous salade enkele uren in de koelkast zodanig dat deze mooi fris is. Bak de zalm in een antikleef pan zonder vet. Kruid af met wat peper, zout en dille. Dresseer de borden met een warm stuk zalm en de couscous salade.

voedingswaarde per portie

Smakelijk!

Download PDF

Andere recepten

Oeps! Je browser lijkt verouderd te zijn. Hierdoor wordt deze website niet optimaal weergegeven. Installeer de laatste versie van je favoriete browser om deze website optimaal te gebruiken.