Helaas is je browser niet ondersteund! Gebruik Chrome of Firefox voor de optimale werking van de website

Helaas is je browser verouderd en gaat de website niet perfect werken. Bezoek de site via een ander toestel voor de optimale werking van de website.

Terug fit & gezond met InfraLigne

Ontdek onze formules

positieve medische effecten

Waarom dokters regelmatig doorverwijzen naar InfraLigne

positieve medische effecten

 

7 positieve medische effecten: van knie- en rugpijn tot cellulitis en de ziekte van Bechterew

 

Een fit en gezond leven, daar staat InfraLigne voor. Waarschijnlijk associeer je onze centra al spontaan met ‘fitheid’. Maar wist je dat onze methode ook knie- en rugpijn verzacht, cellulitis vermindert en mensen met de ziekte van Bechterew helpt bewegen? Meer zelfs: geneeskundigen verwijzen regelmatig patiënten door naar InfraLigne. In deze blog doen we de zeven positieve effecten van onze begeleiding, oefeningen en infraroodstralen uit de doeken.

Infraligne…

… laat je bewegen zonder rugpijn

Niet iedereen wordt geboren als een Olympische atleet, die zich schijnbaar moeiteloos in het zweet traint. Nogal wat mensen kampen bijvoorbeeld met hardnekkige rugpijn. Desondanks is regelmatig bewegen belangrijk om fit te blijven. Daarom houden onze coaches rekening met jouw lichamelijke ongemakken. In functie van eventuele kwaaltjes stellen ze een rugsparend oefenprogramma samen. Bovendien begeleiden ze je nauwlettend terwijl je de oefeningen uitvoert. Zo kruip, rol of strompel je de ‘day after’ nooit met pijnlijke spieren uit bed. 

> Ontdek het verhaal van Sophie Manis uit Zottegem, die ondanks meerdere rugoperaties op gewicht blijft door te bewegen bij InfraLigne

> En lees hoe Marleen Van Ooteghem na twee hernia’s weer gezwind naar de InfraLigne-studio van Ledeberg fietst

 

… helpt je sporten na een knieblessure

Rugpijn is vaak aangeboren of het gevolg van een langdurige fysieke belasting. Kniepijn daarentegen, duikt vaakt ‘out of the blue’ op. Een ongelukkige val met de fiets, een skiongeval, een banale uitschuiver in huis,… kan een serieuze impact hebben op jouw knie. Wil je toch blijven bewegen en op gewicht blijven, ondanks krakende knieën?

> Volg dan het voorbeeld van Bernadette, die na een skiongeval de draad terug oppikte bij InfraLigne

> Of kom te weten hoe postbode Sylvia rechtveerde na een val met de fiets

 

… leert je bewust eten

Regelmatig bewegen werkt dus. Zeker als je het koppelt aan gezond eten. Daarom krijg je in de InfraLigne-studio’s ook onderbouwd voedingsadvies. Eten afwegen, punten tellen of met dichtgeknepen neus shakes naar binnen werken is verleden tijd. Volgens onze afslankmethode mag je tot 6 keer per dag eten. Omdat die aanpak haalbaar is, wordt het makkelijker om gezonde voeding in te passen in jouw levensstijl.

> Vanessa verloor 10 kilogram en 148 cm onder begeleiding van onze voedingsdeskundige  

 

… ontspant de gewrichten van mensen met de ziekte van Bechterew

Neen, Bechterew is niet de naam van een of andere president in de Balkan. De ziekte van Bechterew (of Spondylitis Ankylosans) is een aandoening die je gewrichten doet verstijven. Voor wie lijdt aan deze chronische vorm van reuma wordt bewegen even moeilijk als pijnlijk. Gelukkig biedt InfraLigne een oplossing voor Bechterew-patiënten. Enerzijds passen de coaches de oefeningen aan, zodat je op eigen tempo vooruitgang boekt. Anderzijds verzacht de warme gloed van de infraroodstralen gewrichtspijn.

> Of het werkt? Bechterew-patiënte Cindy Cap (37) omschrijft InfraLigne als ‘levensnoodzakelijk’ om zich goed te voelen

 

… geeft je een psychologische boost

Some people want it to happen. Some wish it would happen. Others make it happen.” Met die quote onderstreept basketballegende Michael Jordan – hoofdpersoon in de gebingewatchte Netflix-serie ‘The Last Dance’ – het belang van mentale fitheid. Fit en gezond leven is een positieve spiraal: als je regelmatig beweegt en bewust eet, voel je je beter… en brand je van ambitie om die gezonde levensstijl aan te houden. De belangrijkste stap in dit proces? Van start gaan. Daarom nemen de coaches van InfraLigne je van bij het begin op sleeptouw.

> Bijna-zestiger Yolande blijft eeuwig jong met InfraLigne

> En Caroline hervond haar zelfvertrouwen in de studio van Borsbeek  

 

… zorgt voor een strakke en mooie huid

Bij InfraLigne beweeg je in een infraroodcabine. Da’s lekker warm in de winter J. Maar natuurlijk is dat niet onze voornaamste drijfveer. Het echte doel van de infraroodstraling? Je lichaam activeren: je huid en organen ontvangen meer zuurstof en voedingstoffen, de productie van witte bloedlichaampjes stijgt en je maakt endorfines aan. Klinkt allemaal behoorlijk ingewikkeld… maar wat is nu het praktische gevolg? Wel, enerzijds verbetert je stofwisseling (waardoor je sneller afslankt). Anderzijds wordt je huid elastischer en vermindert cellulitis.

> Meer weten? Coach Kelly Hofkens legt de werking van onze infrarood van naaldje tot draadje uit

 

… vernietigt virussen

Ten slotte hebben de infraroodstralen nog een bijkomend effect. De doeltreffende straling vernietigt namelijk bepaalde bacteriën en virussen. De infraroodstralen voorkomen dus op die manier dat virussen jouw lichaam binnendringen en dat je ziek wordt. Zo draagt de infraroodcabine bij tot jouw fysieke welzijn.

> Klaar om je lichaam en geest aan te sterken? Contacteer een InfraLigne-studio bij jou in de buurt