Corona-update: #stayhealthy met onze maatregelen. Klik hier voor alle informatie

Sylvia Dockx (58) laat zich niet tegenhouden door een zwakke knie | Sylvia Dockx (58) laat zich niet tegenhouden door een zwakke knie

Sylvia Dockx (58) laat zich niet tegenhouden door een zwakke knie

 

“Ik kan met een gerust gevoel oefenen, zonder te vrezen voor pijn achteraf”

 

Toen Sylvia een advertentie van InfraLigne in een van haar lievelingsmagazines zag staan, was ze meteen nieuwsgierig naar onze methode: “Ik wou al een tijdje wat gewicht verliezen, maar kon niet zomaar beginnen sporten door de last aan mijn knie. Het feit dat InfraLigne oefenprogramma’s op maat opstelt, was al voldoende om me te overtuigen.”

Na vijf beurten bleef Sylvia ook de volgende maanden naar de studio terugkeren: “De coaches leggen de oefeningen niet alleen goed uit, ze houden je ook voortdurend in de gaten en grijpen in als je een verkeerde beweging doet. Ik kan dus altijd met een gerust gevoel oefenen, zonder dat ik moet vrezen voor pijn achteraf. Als blijkt dat een bepaalde beweging toch iets te zwaar geweest is, dan bekijken we de volgende keer samen hoe we de oefening kunnen aanpassen.”

Een val tijdens Sylvia’s job als postbode verplichtte haar om haar kuur tijdelijk op te schorten: “Doordat mijn ribben gekwetst waren, moest alles even op een lager pitje. Nadien hielpen de coaches me om rustig weer op gang te komen. De eerste sessies na mijn val overliepen we samen een lijst met oefeningen om uit te proberen wat al mogelijk was. Oefeningen waar ik last van ondervond, werden meteen geschrapt en gaven we enkele beurten later opnieuw een kans. Zo bouwden we mijn oefensessies geleidelijk aan weer op.”

Heb jij sport opgegeven door een lichamelijk kwaaltje? Blijf niet langer in je zetel zitten en ontdek hoe onze coaches jou kunnen helpen.

 

Oeps! Je browser lijkt verouderd te zijn. Hierdoor wordt deze website niet optimaal weergegeven. Installeer de laatste versie van je favoriete browser om deze website optimaal te gebruiken.