Start nu bij InfraLigne!
Fit en gezond aan de feesttafel
1 ui
1 teentje knoflook
2 rode paprika’s
2 eetlepels milde olijfolie
250g cherrytomaten
15g basilicum (vers)
2 blikken tomatenblokjes (400g)
300g volkoren fusilli
310g verse zalmfilet
150g geraspte milde light kaas
ovenschaal 20x30cm
Verwarm de oven voor op 180graden. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 1min. Voeg de paprika toe en bak 4min op een middelhoog vuur. Halveer ondertussen de cherrytomaatjes en snijd de basilicumblaadjes fijn. Voeg de tomatenblokjes samen met de tomaatjes en 2/3 van het basilicum toe. Breng de saus aan de kook en laat 10min stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de zalm in stukken van ca.2 cm. Giet de pasta af en meng samen met 2/3 van de kaas door de saus. Schep de zalm erdoor en verdeel over de ovenschaal. Bestrooi met de rest van de kaas en bak ca 15min in de oven goudbruin en gaar. Bestrooi met de rest van de basilicum en serveer.