Start nu bij InfraLigne!
Fit en gezond aan de feesttafel
160g rijstnoedels
2 kippenfilets
2 zoete puntpaprika
100g peultjes
200g sojascheuten
4 lente uitjes
klein stukje gember
2 teentjes knoflook
1 bouillonblokje kip light
300 ml kokosmelk
2 tl sambal
2 el olijfolie
2 glazen water
Kook de rijstnoedels zoals aangegeven op de verpakking en hou ze apart. Snij de kippenfilet in dunne reepjes. Snij de puntpaprika’s in ringen. Doe de olijfolie in een wok en voeg fijngesneden knoflook en gember toe. Voeg de paprika en peultjes erbij en laat 3 minuutjes garen. Doe de rauwe kipfilet bij de groenten en voeg het water en de kokosmelk toe. Laat het half bouillonblokje in de soep oplossen.Laat ongeveer 5 minuten zachtjes koken tot de kip gaar is. Voeg op het einde de sojascheuten en lente ui toe. Kruid naar smaak met peper en zout en een theelepel sambal. Leg wat noedels op de bodem van een soepkommetje en schep de soep erover.