Helaas is je browser niet ondersteund! Gebruik Chrome of Firefox voor de optimale werking van de website

Helaas is je browser verouderd en gaat de website niet perfect werken. Bezoek de site via een ander toestel voor de optimale werking van de website.

Terug fit & gezond met InfraLigne

Ontdek onze formules

week42-300x300-1
Category: Lunch

Pitabroodje met geroosterde kikkererwten en bloemkool

Ingrediënten

pitabroodjes
 - 4 
bloemkool
 - 1 
doperwten
 - 200 
kikkererwten
 - 200 
rode ajuinen
 - 2 
knoflook
 - 2 
tenen 
lente-uitjes
 - 2 
yoghurt
 - 200 
ml 
kokosmelk
 - 400 
ml 
thaise gele curry kruidenpasta
 - 1 
pakje 
garam masala
 - 1 
el 
kerriepoeder
 - 1 
tl 
olijfolie
 - 4 
el 
peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 200 °C.  Roer 2 el olie samen met de garam masala en de kikkererwten in een kom. De kikkererwten verdelen over bakplaat bestrooien met peper en zout en om de 10 min even omscheppen en na 30 min de kikkererwten laten afkoelen.
Oven tot 180 ° laten afkoelen. De bloemkool verdelen in roosjes en samen met de rode ajuin (in partjes) op de bakplaat verdelen. Roer 2 el olijfolie met de knoflook en de kerriepoeder door elkaar en verdeel dit over de bloemkool en de ui.
Bestrooi met peper en plaats de bakplaat in het midden van de oven en rooster 15 min tot ze beetgaar zijn. Pitabroodjes opwarmen.
Verwarm de Thaise currypasta kort op een hoog vuur, voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook, schep er de bloemkool en ui door en doe er de doperwten bij. Serveer de bloemkool samen met de lente-uitjes, de yoghurt, de kikkererwten en het pitabroodje.   

Smakelijk!