Helaas is je browser niet ondersteund! Gebruik Chrome of Firefox voor de optimale werking van de website

Helaas is je browser verouderd en gaat de website niet perfect werken. Bezoek de site via een ander toestel voor de optimale werking van de website.

Speciale actie!
Doe mee aan Kamp fit, nu met € 60 korting tem. 14 oktober!

Ontdek het hier!

penne week 28
Category: Hoofdgerecht, Lunch

Penne met groente, champignons en noten

Ingrediënten

150 gram volkoren penne of andere volkoren pasta

50 gram walnoten

400 gram roerbakgroente

of

1 aubergine, 1 courgette en 1 rode paprika

1 bosuitje

100 gram champignons

100 gram shiitake

1 eetlepel olie

½ blik tomatenblokjes zonder zout

Provençaalse kruiden

Bereidingswijze

Kook de pasta in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing.

Hak de walnoten grof en rooster ze in een droge koekenpan licht.

Maak eventueel de groente schoon.

Snijd de aubergine in blokjes, de courgette in plakken en de paprika in reepjes.

Snijd het bosuitje in smalle ringen.

Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakken.

Verwarm de olie en roerbak hierin de groente enkele minuten.

Bak de paddenstoelen kort mee.

Voeg de tomatenblokjes met wat Provençaalse kruiden en peper toe. Laat de saus enkele minuten pruttelen.

Roer er de ringetjes bosui door.

Verdeel de groentesaus over de pasta en strooi de noten erover.

 

Smakelijk!