Helaas is je browser niet ondersteund! Gebruik Chrome of Firefox voor de optimale werking van de website

Helaas is je browser verouderd en gaat de website niet perfect werken. Bezoek de site via een ander toestel voor de optimale werking van de website.

December Days tot 15/12: Ontdek de acties & het proefpakket
INF-logo-nobaseline_pos
week28-300x225
Category: Hoofdgerecht, Lunch

Pastasalade met dukkah, geroosterde groenten en mozzarella

Ingrediënten

Icon ionic-ios-checkmark-circle-outline
wortels
 - 200 
Icon ionic-ios-checkmark-circle-outline
kerstomaatjes
 - 250 
Icon ionic-ios-checkmark-circle-outline
grote rode ui
 - 1 
Icon ionic-ios-checkmark-circle-outline
kalamonolijven
 - 50 
Icon ionic-ios-checkmark-circle-outline
Griekse pasta
 - 400 
Icon ionic-ios-checkmark-circle-outline
parmigiano
 - 50 
Icon ionic-ios-checkmark-circle-outline
mini mozzerella bolletjes
 - 150 
Icon ionic-ios-checkmark-circle-outline
gepelde pistachenoten
 - 4 
eetlepels 
Icon ionic-ios-checkmark-circle-outline
pijnboompitten
 - 2 
eetlepels 
Icon ionic-ios-checkmark-circle-outline
sesamzaadjes
 - 2 
eetlepels 
Icon ionic-ios-checkmark-circle-outline
zonnebloempitten
 - 1 
eetlepel 
Icon ionic-ios-checkmark-circle-outline
koriander
 - 1 
koffielepel 
Icon ionic-ios-checkmark-circle-outline
zwarte peper bolletjes
1/4 koffielepel  
Icon ionic-ios-checkmark-circle-outline
venkelzaadjes

1/2 koffielepel 
Icon ionic-ios-checkmark-circle-outline
snuifje zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 160 graden.
Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de ingrediënten van de dukkah over en laat ze 10min in de oven roosteren.
Laat ze afkoelen.Verhoog de oventemperatuur tot 220 graden.
Snijd de wortels in schijfjes en de ui in plakjes. Prik kleine gaatjes in de tomaten. Neem een bakplaat en bedek die weer met bakpapier, verdeel er alle groenten over, voeg als laatste de olijven toe.
Besprenkel alles met de helft van de olijfolie, breng op smaak met peper en zout. Schuif nu alles 25min in de oven.
Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking, giet alles af, spoel onder koud water en laat alles uitlekken. Hak de dukkah kort in de beker van de hakmolen of groot hakmes zodat je kleine stukken hebt(opletten met mixer dat je geen poeder krijgt).
Doe de pasta in een slakom, voeg de rest van de olijfolie toe, de geraspte parmigiano, gehakte rucola en de mozzarella. Roer er ook de geroosterde groenten met de olijven door en 3/4 van de dukkah.
Breng verder op smaak. Bestrooi op het allerlaatst met de rest van de dukkah en dien koel op.

Smakelijk!