Snel (terug) fit & gezond!
250 g rauwe garnalen, gepeld, ingevroren en ontdooid
3 paprika’s van verschillende kleuren, zonder zaadjes en in blokjes
2 uien, in dunne partjes gesneden
250 g champignons, in plakjes
2 el olijfolie
350 g groene asperges, in twee delen gesneden
120 g fusilli of penne
2 teentjes knoflook, gehakt
1/4 gemalen pepervlokken
6 jonge uien, fijngehakt
60 ml kippenbouillon
1 citroen, fijngeraspte schil
2 el citroensap
1 eetlepel tomatenpuree
1 handvol verse basilicumblaadjes
Zout en peper
Verwarm de oven voor op 220 ° C.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schep op de bakplaat de paprika’s, uien en champignons met de helft van de olie. Voeg peper en zout toe. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak 25 min, halverwege de bereiding roerend. Voeg de asperges toe en kook 5 tot 7 minuten of tot ze beetgaar zijn. Warm houden. Kook ondertussen in een pan met gezouten kokend water de pasta beetgaar. Giet af en zet opzij. Bak in een koekenpan de garnalen, knoflook en chili in de resterende olie bruin tot de garnalen gaar zijn. Voeg de uien toe en bak nog ongeveer 1 minuut. Voeg de bouillon, de citroenschil en het sap toe, evenals de tomatenpuree. Breng aan de kook. Voeg de pasta toe. Goed mengen. Voeg de helft van de groenten toe en meng opnieuw. Pas de kruiden aan. Verdeel de pasta over de kommen. Garneer met de rest van de groenten. Bestrooi met basilicumblaadjes.