Tijd om terug fit en gezond te worden?
1 eetlepel kokosolie
1 prei, fijn gesneden
2 fijn gesnipperde teentjes knoflook
200 gr bacon reepjes
200 gr Griekse yoghurt
350 gr tomatensaus, vers of uit blik
240 gr volkoren penne
1 tl Himalaya zout, 1 tl zwarte peper en 1 tl gedroogde chili vlokken
Verse basilicum om af te werken
Bak de prei gedurende enkele minuten in wat kokosolie. Voeg de knoflook toe en bak enkele minuten mee. Voeg dan de bacon reepjes toe en bak mee voor een 5-tal minuten. Voeg vervolgens het water, tomatensaus en gedroogde pasta toe en roer goed door. Breng dit aan de kook, zet het vuur dan wat lager en laat 15-20 minuten sudderen zonder deksel. Als het mengsel te droog wordt voeg dan wat water toe. Als de pasta gaar is dan roer je er de yoghurt door en breng je het op smaak met het zout, de peper en de chili vlokken. Verwarm de saus gedurende 2 tot 3 minuten, verdeel over de borden en werk af met wat basilicumblaadjes.