Helaas is je browser niet ondersteund! Gebruik Chrome of Firefox voor de optimale werking van de website

Helaas is je browser verouderd en gaat de website niet perfect werken. Bezoek de site via een ander toestel voor de optimale werking van de website.

Terug fit & gezond met InfraLigne

Ontdek onze formules

Infraligne Placeholder recepten website
Category: Lunch

Chinese kippensoep

Ingrediënten

1/4derode peper, meer of minder naar eigen smaak

1 winterpeen

1 cm gemberwortel

1 kipfilet

1 L water

6 el sherry

50g shiitake champignons

50g verse peultjes

2 stuks bosui

1 el sojasaus (minder zout variant eventueel)

Bereidingswijze

Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd in hele dunne ringetjes. Snijd de winterpeen in lucifer dikke reepjes. Schil en rasp de gemberwortel.

Breng in het water aan de kook samen met de kipfilet (in zijn geheel), de rode peper, de winterpeen, de gember en de sherry (u kunt de sherry ook weglaten). Laat ongeveer 30 min. zachtjes doorkoken. Schep eventueel schuim met een schuimspaan van de soep. Haal de kipfilet uit de bouillon, snijd hem in de lengte doormidden en vervolgens in plakjes. Breng de bouillon op smaak met zout en peper. Snijd de shiitakes in plakjes. Snijd de peultjes in de lengte in dunne reepjes en schep ze met de plakjes kip en de shiitakes bij de bouillon. Laat de soep nog 5 min. doorkoken. Snijd intussen de bosui in ringetjes.

Breng de soep op smaak met sojasaus en bestrooi voor het serveren met bosui.

Smakelijk!