Speciale actie!
Doe mee aan Kamp fit, nu met € 60 korting tem. 14 oktober!
1/4derode peper, meer of minder naar eigen smaak
1 winterpeen
1 cm gemberwortel
1 kipfilet
1 L water
6 el sherry
50g shiitake champignons
50g verse peultjes
2 stuks bosui
1 el sojasaus (minder zout variant eventueel)
Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd in hele dunne ringetjes. Snijd de winterpeen in lucifer dikke reepjes. Schil en rasp de gemberwortel.
Breng in het water aan de kook samen met de kipfilet (in zijn geheel), de rode peper, de winterpeen, de gember en de sherry (u kunt de sherry ook weglaten). Laat ongeveer 30 min. zachtjes doorkoken. Schep eventueel schuim met een schuimspaan van de soep. Haal de kipfilet uit de bouillon, snijd hem in de lengte doormidden en vervolgens in plakjes. Breng de bouillon op smaak met zout en peper. Snijd de shiitakes in plakjes. Snijd de peultjes in de lengte in dunne reepjes en schep ze met de plakjes kip en de shiitakes bij de bouillon. Laat de soep nog 5 min. doorkoken. Snijd intussen de bosui in ringetjes.
Breng de soep op smaak met sojasaus en bestrooi voor het serveren met bosui.