Tijd om terug fit en gezond te worden?
1 maiskolf
100 gram volkoren pasta, bijv. penne of macaroni
½ rode ui
1 rode paprika
½ madame Jeanette peper
3 takjes koriander
halve mango
½ limoen
1 eetlepel slasaus, 25% olie
1 eetlepel olijfolie
peper, gemberpoeder
gemalen komijn
1 blikje krabvlees
Verwijder de bladeren van de maiskolf en trek de draden eraf. Breng de maiskolf in ruim water aan de kook en kook de mais in 12-14 minuten gaar. Maak met een vork een maiskorrel los om te controleren of de mais gaar is. Kook de pasta in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Snijd met de botte kant van een mes de maiskorrels van de kolf. Snijd het stuk ui heel fijn. Maak de paprika schoon en snijd hem in smalle reepjes. Snijd de peper in kleine stukjes. Was de koriander en snijd de blaadjes klein.
Schil de halve mango en snijd het vruchtvlees in blokjes. Was de halve limoen. Rasp wat van de schil en pers de halve limoen uit. Maak een dressing van de slasaus, de olijfolie, geraspte limoenschil, limoensap, peper, gemberpoeder en komijn. Laat de pasta uitlekken. Meng de dressing, de mais, de ui, de paprika, de peper, de koriander en de mango door de pasta.
Verdeel het krabvlees in stukjes en schep ze door de salade.