Helaas is je browser niet ondersteund! Gebruik Chrome of Firefox voor de optimale werking van de website

Helaas is je browser verouderd en gaat de website niet perfect werken. Bezoek de site via een ander toestel voor de optimale werking van de website.

Chicken ragout with penne on wooden table
Category: Hoofdgerecht, Lunch

Caribische pastasalade

Ingrediënten

1 maiskolf

100 gram volkoren pasta, bijv. penne of macaroni

½ rode ui

1 rode paprika

½ madame Jeanette peper

3 takjes koriander

halve mango

½ limoen

1 eetlepel slasaus, 25% olie

1 eetlepel olijfolie

peper, gemberpoeder

gemalen komijn

1 blikje krabvlees

Bereidingswijze

Verwijder de bladeren van de maiskolf en trek de draden eraf. Breng de maiskolf in ruim water aan de kook en kook de mais in 12-14 minuten gaar. Maak met een vork een maiskorrel los om te controleren of de mais gaar is. Kook de pasta in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Snijd met de botte kant van een mes de maiskorrels van de kolf. Snijd het stuk ui heel fijn. Maak de paprika schoon en snijd hem in smalle reepjes. Snijd de peper in kleine stukjes. Was de koriander en snijd de blaadjes klein.

Schil de halve mango en snijd het vruchtvlees in blokjes. Was de halve limoen. Rasp wat van de schil en pers de halve limoen uit. Maak een dressing van de slasaus, de olijfolie, geraspte limoenschil, limoensap, peper, gemberpoeder en komijn. Laat de pasta uitlekken. Meng de dressing, de mais, de ui, de paprika, de peper, de koriander en de mango door de pasta.

Verdeel het krabvlees in stukjes en schep ze door de salade.

Smakelijk!