Snel (terug) fit & gezond!
1,5 kg witte asperges, vers
100 g garnalen
750 ml vetarme groentebouillon
1 ui
125 ml light room
2 takjes dragon
2 el olijfolie
Een snuifje peper
Een snuifje zout
1 takje peterselie, vers
Spoel en schil de asperges. Breek de harde uiteinden af en snijd de asperges in stukken. Pel en snipper de ui. Verhit de olijfolie in een kookpot en fruit de ui. Voeg de asperges toe en laat ze 10 minuten meebakken op een matig vuur.
Schep een derde van de asperges uit de kom en hou ze warm.
Schenk de bouillon in de kookpot en laat 15 minuten meekoken op een matig vuur. Mix de soep. Roer er de room en de dragon door en breng op smaak met peper en zout. Voeg de overige stukjes asperges toe aan de soep.
Schenk de soep in borden en werk af met garnalen en peterselie.