Helaas is je browser niet ondersteund! Gebruik Chrome of Firefox voor de optimale werking van de website

Helaas is je browser verouderd en gaat de website niet perfect werken. Bezoek de site via een ander toestel voor de optimale werking van de website.

Trouwe klant? Profiteer nu van je voordeel!

Starten bij InfraLigne? Ontdek de formules.

zalm met zoete aardappelpuree

Zalm met zoete aardappelpuree en mierikswortel

Ingrediënten

800 g spinazie
14 g (2 cm) gember
2 teentjes knoflook
600 g zoete aardappelen
2 dl room (5%)
2 el mierikswortelroom
2 el geroosterd sesamzaad
3 el olijfolie
Nootmuskaat
Peper en zout

Bereidingswijze

Voorbereiding

  1. Laat de zalmhaasjes oppervlakkig ontdooien en dep droog met keukenpapier.
  2. Schil de zoete aardappelen en snij in gelijke stukken.
  3. Snipper de gember en de teentjes knoflook fijn.

Bereiding

  1. Kook de stukken zoete aardappel 20 min. gaar. Giet af en prak fijn met een vork. Breng op smaak met de mierikswortelroom, 1 dl room, peper en zout.
  2. Verdeel de fijngesnipperde gember over de zalmhaasjes en kruid met peper en zout.
  3. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de zalmhaasjes ± 5 min. aan elke kant. Neem de stukken vis uit de pan en hou warm.
  4. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak het fijngesnipperde knoflook glazig. Meng er de spinazie onder en laat 2 à 3 min. slinken. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Roer er de sesamzaadjes onder.
  5. Voeg 1 dl room toe aan de pan van de vis en schraap de braadresten los met een houten lepel. Kruid met peper en zout.

Smakelijk!