Helaas is je browser niet ondersteund! Gebruik Chrome of Firefox voor de optimale werking van de website

Helaas is je browser verouderd en gaat de website niet perfect werken. Bezoek de site via een ander toestel voor de optimale werking van de website.

voorgerecht eindejaarsmenu
Category: Lunch

Voorgerecht eindejaarsmenu 2018: Tomaten-wortelsoep

Ingrediënten

400g tomaten
300g wortelen
2 preiwitten
¼ plantje basilicum
1 ui
1 dl lichte room
1,5 l kippenbouillon
1 el olijfolie
1/2 kl paprikapoeder
1 mespunt cayennepeper
peper en zout

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie in een pan en stoof de ui glazig. Voeg de preiringen en de stukjes wortel toe, roer goed en laat even stoven.

Doe er de tomatenstukjes bij en roer eens goed. Overgiet met de bouillon en breng aan de kook. Laat 20 minuten koken.

Neem van het vuur en kruid de soep met het paprikapoeder, de cayennepeper, peper en zout. Mix fijn.

Giet de room erbij en meng goed. Verdeel de soep en bestrooi met de fijngesnipperde basilicum.

Recept van Infraligne Aarschot

Smakelijk!