Helaas is je browser niet ondersteund! Gebruik Chrome of Firefox voor de optimale werking van de website

Helaas is je browser verouderd en gaat de website niet perfect werken. Bezoek de site via een ander toestel voor de optimale werking van de website.

Black Friday Deals tot 30/11: Ontdek de acties & het proefpakket

INF-logo-nobaseline_pos
Infraligne Placeholder recepten website
Category: Hoofdgerecht, Lunch

Vegetarische risotto met selder en mozzarella

Ingrediënten

Icon ionic-ios-checkmark-circle-outline
ui
 - 1 
Icon ionic-ios-checkmark-circle-outline
knoflookteentjes
 - 4 
Icon ionic-ios-checkmark-circle-outline
Verse basilicum
Icon ionic-ios-checkmark-circle-outline
selder
 - 6 
stengels 
Icon ionic-ios-checkmark-circle-outline
tomaten
 - 6 
Icon ionic-ios-checkmark-circle-outline
risottorijst
 - 240 
Icon ionic-ios-checkmark-circle-outline
mozzarella
 - 250 
Icon ionic-ios-checkmark-circle-outline
groentebouillon
 - 1 
Icon ionic-ios-checkmark-circle-outline
boter
 - 2 
el 
Icon ionic-ios-checkmark-circle-outline
olijfolie
 - 2 
el 
Icon ionic-ios-checkmark-circle-outline
peper en zout

Bereidingswijze

Bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook. Hak de basilicumblaadjes. Snijd de selder in dunne reepjes.
Smelt de boter in de pan met deksel en voeg de ui, knoflook, selder, olie en 4 el water toe. Roerbak op een laag vuur tot alles gaar is. Snijd de tomaat in blokjes en zet apart.
Voeg de rijst toe aan de pan en bak 1 minuut al roerend. Voeg 1/3 van de bouillon toe aan de rijst en roer regelmatig. Voeg weer 1/3 van de bouillon toe als alles is opgenomen door de rijst.
Roer de tomatenblokjes door de risotto. Voeg de rest van de bouillon toe en blijf goed roeren. De rijst is in ongeveer 25 minuten gaar, proef regelmatig.
Haal de pan van het vuur, scheur de mozzarella in stukken en voeg toe aan de rijst.
Voeg ook de helft van de basilicum toe. Roer goed door. Breng op smaak met peper en zout. Dien op en werk af met de overige basilicum.

Smakelijk!