Helaas is je browser niet ondersteund! Gebruik Chrome of Firefox voor de optimale werking van de website

Helaas is je browser verouderd en gaat de website niet perfect werken. Bezoek de site via een ander toestel voor de optimale werking van de website.

Speciale actie: nu €60 korting tot en met 4 april!  

Start nu met InfraLigne!

Infraligne Placeholder recepten website
Category: Hoofdgerecht, Lunch

Vegetarische risotto met selder en mozzarella

Ingrediënten

ui
 - 1 
knoflookteentjes
 - 4 
Verse basilicum
selder
 - 6 
stengels 
tomaten
 - 6 
risottorijst
 - 240 
mozzarella
 - 250 
groentebouillon
 - 1 
boter
 - 2 
el 
olijfolie
 - 2 
el 
peper en zout

Bereidingswijze

Bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook. Hak de basilicumblaadjes. Snijd de selder in dunne reepjes.
Smelt de boter in de pan met deksel en voeg de ui, knoflook, selder, olie en 4 el water toe. Roerbak op een laag vuur tot alles gaar is. Snijd de tomaat in blokjes en zet apart.
Voeg de rijst toe aan de pan en bak 1 minuut al roerend. Voeg 1/3 van de bouillon toe aan de rijst en roer regelmatig. Voeg weer 1/3 van de bouillon toe als alles is opgenomen door de rijst.
Roer de tomatenblokjes door de risotto. Voeg de rest van de bouillon toe en blijf goed roeren. De rijst is in ongeveer 25 minuten gaar, proef regelmatig.
Haal de pan van het vuur, scheur de mozzarella in stukken en voeg toe aan de rijst.
Voeg ook de helft van de basilicum toe. Roer goed door. Breng op smaak met peper en zout. Dien op en werk af met de overige basilicum.

Smakelijk!