Helaas is je browser niet ondersteund! Gebruik Chrome of Firefox voor de optimale werking van de website

Helaas is je browser verouderd en gaat de website niet perfect werken. Bezoek de site via een ander toestel voor de optimale werking van de website.

Speciale actie!
Doe mee aan Kamp fit, nu met € 60 korting tem. 14 oktober!

Ontdek het hier!

Varkenshaasje  met een lichte paprikasaus

Varkenshaasje met paprikasaus

Ingrediënten

  • 400 gram varkenshaasje, in plakken van ca. 1,5 cm. dikte
  • 4 eetlepels vloeibare margarine
  • zout, peper
  • 2 gele of rode paprika’s
  • ½ dl. droge witte wijn
  • ½ blokje vetarme groentebouillon
  • 4 eetlepels light room
  • 3 takjes kervel
  • eventueel: allesbinder

Extra nodig: Staafmixer, aluminiumfolie

Bereidingswijze

Verhit in een pan de vloeibare margarine en bak hierin de varkenshaasjes op hoog vuur aan. Bestrooi het vlees met zout en peper en laat vervolgens op matig vuur 5 minuten braden. Het vlees is dan nog niet helemaal gaar. Verwijder ondertussen van de paprika’s de zaadlijsten en snijd ze in blokjes. Neem het vlees uit de pan en houd het warm onder aluminiumfolie. Bak de paprikablokjes in het achtergebleven vet ca. 3 minuten. Verkruimel het bouillontablet erboven. Voeg wijn en room toe en laat kort aan de kook komen. Pureer de saus met de staafmixer. Doe de saus terug in de pan, leg de varkenshaasjes erbij. Verwarm nog even goed door. Bind de saus eventueel met allesbinder. Serveer de varkenshaas met de saus erover, garneer met fijngeknipte kervel.

Tip: lekker met prinsessenboontjes

Smakelijk!