Helaas is je browser niet ondersteund! Gebruik Chrome of Firefox voor de optimale werking van de website

Helaas is je browser verouderd en gaat de website niet perfect werken. Bezoek de site via een ander toestel voor de optimale werking van de website.

Hello beach! Here we come! Gratis: intake-gesprek, bodyscan & 3 gratis oefensessies Actie geldig tot en met 13 juni
Thon basquaise

Tonijn op Baskische wijze

Ingrediënten

600g verse tonijn (4 moten)
5 tomaten
1 grote rode paprika
2 uien
3 teentjes look
2 eetlepels olijfolie
½ glas droge witte wijn
zout
peper
1 snuifje gedroogde pili pili
2 blaadjes laurier
2 koffielepels paprikapoeder
200g tagliatelle

Bereidingswijze

Was de paprika, verwijder de pitjes en snij in reepjes. Was de tomaten, verwijder de pitjes en snij in kleine stukjes. Schil de look en plet de teentjes. Hak de ui fijn.

Doe 1 lepel olijfolie in een sauteerpan en laat hierin de ui en de paprika aanfruiten. Doe er dan de geplette teentjes look, de tomatenstukjes en de kruiden bij. Kruid met peper en zout.

Smeer de tonijnmoten in met de rest van de olijfolie en grill deze kort tot hij aankleurt.

Doe dan de tonijn bij het paprika- en tomatenmengsel en doe er de witte wijn bij. Zet een deksel op de sauteerpan en laat gedurende een half uur op een zacht vuur stoven. Dien op met de gekookte tagliatelle.

Smakelijk!