Tijd om terug fit en gezond te worden?
600g verse tonijn (4 moten)
5 tomaten
1 grote rode paprika
2 uien
3 teentjes look
2 eetlepels olijfolie
½ glas droge witte wijn
zout
peper
1 snuifje gedroogde pili pili
2 blaadjes laurier
2 koffielepels paprikapoeder
200g tagliatelle
Was de paprika, verwijder de pitjes en snij in reepjes. Was de tomaten, verwijder de pitjes en snij in kleine stukjes. Schil de look en plet de teentjes. Hak de ui fijn.
Doe 1 lepel olijfolie in een sauteerpan en laat hierin de ui en de paprika aanfruiten. Doe er dan de geplette teentjes look, de tomatenstukjes en de kruiden bij. Kruid met peper en zout.
Smeer de tonijnmoten in met de rest van de olijfolie en grill deze kort tot hij aankleurt.
Doe dan de tonijn bij het paprika- en tomatenmengsel en doe er de witte wijn bij. Zet een deksel op de sauteerpan en laat gedurende een half uur op een zacht vuur stoven. Dien op met de gekookte tagliatelle.