Helaas is je browser niet ondersteund! Gebruik Chrome of Firefox voor de optimale werking van de website

Helaas is je browser verouderd en gaat de website niet perfect werken. Bezoek de site via een ander toestel voor de optimale werking van de website.

Speciale actie!
Doe mee aan Kamp fit, nu met € 60 korting tem. 14 oktober!

Ontdek het hier!

Tomatensoep zoete aardappel
Category: Hoofdgerecht, Lunch

Tomatensoep – zoete aardappel

Ingrediënten

800g tomatenblokjes in blik
1 zoete aardappel
1 ui
1 teentje knoflook
Peterselie
125 ml room
500 ml vetarme kippenbouillon
Olijfolie
Peper en zout

Bereidingswijze

Pel en snipper de ui en de knoflook. Schil de zoete aardappel en snij in stukjes. Stoof de groenten aan met een beetje olijfolie.

Voeg de tomaten en de bouillon toe, breng aan de kook. Laat 20 minuten pruttelen tot de zoete aardappel gaar is – die bindt de soep en verzacht de tomatensmaak.

Mix de soep fijn, kruid met peterselie, peper en zout.

Recept van Infraligne Diest, met dank aan Elke!

Smakelijk!