Helaas is je browser niet ondersteund! Gebruik Chrome of Firefox voor de optimale werking van de website

Helaas is je browser verouderd en gaat de website niet perfect werken. Bezoek de site via een ander toestel voor de optimale werking van de website.

Hello beach! Here we come! Gratis: intake-gesprek, bodyscan & 3 gratis oefensessies Actie geldig tot en met 13 juni
Thaise wok van vis en broccoli

Thaise wok van vis en broccoli

Ingrediënten

160 g volwaardige rijst
600 g kabeljauwfilet
1 grote ui
1 rode peper
4 cm gember
3 tomaten
400 g broccoli
400 ml kokosmelk – mager
4 takjes verse koriander
Currypoeder
1 vetarm groentebouillonblokje
2 el zonnebloemolie
Peper en zout

Bereidingswijze

Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking.

Snijd de ui fijn. Hak de koriander fijn. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snijd fijn. Snijd de tomaten in blokjes en de broccoli in kleine roosjes.

Neem een wok en doe er 2 el olie in en fruit de ui, de rode peper, de gember 2 minuten op een laag vuur. Doe er de tomatenblokjes, de broccoliroosjes en de koriander bij en bak al roerend op een matig vuur, ongeveer 3 à 4 minuten. Kruid met een goede snuif currypoeder.

Voeg dan de kokosmelk en een bouillonblokje toe en 100 ml water. Laat dit koken onder een deksel gedurende 8 à 9 minuten, op een matig vuur. Snijd intussen de kabeljauwfilets in stukjes van ongeveer 3 à 4 cm. Voeg de vis de laatste 5 minuten toe aan de wok. Kruid af met peper en zout.

Serveer met de rijst. (kabeljauw kan je ook vervangen door een andere vissoort of gevogelte)

Smakelijk!