Helaas is je browser niet ondersteund! Gebruik Chrome of Firefox voor de optimale werking van de website

Helaas is je browser verouderd en gaat de website niet perfect werken. Bezoek de site via een ander toestel voor de optimale werking van de website.

Speciale actie!
Doe mee aan Kamp fit, nu met € 60 korting tem. 14 oktober!

Ontdek het hier!

Scholfilet met stampot van pompoen en wortel - mager

Scholfilet met stamppot van wortel en pompoen

Ingrediënten

600 g aardappelen
600 g pompoen
600 g wortelen
2 uien
4 scholfilets
10 el magere Griekse yoghurt
1 blokje vetarme groentebouillon
Margarine
Melk
Mosterd
Peper en zout

Bereidingswijze

Breng 600 ml water aan de kook.

Schil de aardappelen, de wortelen en de pompoen en snijd alles in blokjes van ongeveer 1 à 2 cm. Versnipper de ui. Doe een weinig boter in een kookpot (met deksel) en fruit er de ui in gedurende 2 minuten. Voeg er de aardappelen, pompoen en wortel bij en voeg er het kokende water bij. Doe er het bouillonblokje bij en laat ongeveer 15 minuten koken met deksel. Roer af en toe om en doe de laatste 5 minuten de deksel er af.

Stamp alles tot een grove stamppot. Voeg er een scheutje melk bij, 4 tl mosterd, peper en zout naar smaak.

Bak intussen de scholfilets in 2 el boter, aan beide kanten 1 à 2 minuten en kruid met peper en zout.

Serveer de stamppot met de vis en de Griekse yoghurt als sausje er bij!

Smakelijk!