Speciale actie!
Doe mee aan Kamp fit, nu met € 60 korting tem. 14 oktober!
Nodig: grote soeppan, vergiet
Bereiden: Schil en snipper de ui, maak de paprika schoon en snij in kleine blokjes, snij de peper in dunne ringen. Ik heb de zaadjes laten zitten, hou je niet van pittig dan moet je ze even verwijderen. Verwarm wat olie in de pan en fruit hier de ui in aan, voeg de paprika en de peper toe en bak kort mee. Schep de tomatenpuree en currypasta in de pan en voeg de kruiden (kaneel, kurkuma, nootmuskaat, komijn, peper en een snuf zout) toe. Laat kort meebakken.
Voeg nu de linzen toe en doe ook de sukadelappen in de pan. Schenk het water en de kokosmelk erbij en breng aan de kook. Laat de rode linzensoep ongeveer 30 minuten zachtjes koken.
Schep na 30 minuten het vlees uit de pan en snij dit in blokjes. Voeg nu de knolselderij, de kikkererwten en het vlees weer toe aan de soep en laat nog weer zachtjes 30 minuten koken. Het vlees moet heerlijk zacht en mals worden. Blijf regelmatig roeren!
Wanneer de linzen helemaal uit elkaar gevallen zijn, het vlees heerlijk zacht is en de kikkererwten goed mee verwarmd zijn, is de rode linzensoep met kikkererwten klaar. Maak de soep af met wat verse koriander en wat sap van de limoen.