Helaas is je browser niet ondersteund! Gebruik Chrome of Firefox voor de optimale werking van de website

Helaas is je browser verouderd en gaat de website niet perfect werken. Bezoek de site via een ander toestel voor de optimale werking van de website.

Terug fit & gezond met InfraLigne

Ontdek onze formules

Rijst met groenten en omelet

Rijst met groenten en omelet – V

Ingrediënten

160g zilvervliesrijst
2 rode uien
1 stuk gember (4 cm)
1 rode peper
1 st paksoi
400g gesneden snijbonen
20ml sesamolie
8 eieren
2 el zonnebloemolie
2 tl honing
1 el margarine
peper en zout

Bereidingswijze

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12-15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper en gember fijn. Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd de paksoi klein.

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de rode ui, rode peper en gember 2 minuten op een middellaag vuur. Voeg de snijbonen, sesamolie, honing en 2 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 10-11 minuten op middellaag vuur. Voeg halverwege de paksoi toe.

Kluts ondertussen de eieren met een vork in een kom en voeg naar smaak peper en zout toe. Verhit de margarine in een koekenpan, giet het eimengsel erin. Bak per persoon 1 omelet op middelhoog vuur, bak 3-4 minuten en keer halverwege om. Snijd daarna in punten.

Verdeel de rijst over de borden en serveer met de groeten en omeletpunten. Smakelijk!

Smakelijk!