Tijd om terug fit en gezond te worden?
150 g gerookte zalm
400 g aardappelen
600 g meiraap
2 uien
1 teentje knoflook
200 g raapstelen
100 g gemalen kruidenkaas (harde kaas)
2 el olijfolie
2 à 3 blokjes vetarme groentebouillon
4 sneden volkoren- of speltbrood
Peper en zout
Schil de aardappelen en de meiraap en snijd in kleine stukken. Snijd de ui fijn en pers de look. Verwijder de uiteinden van de raapstelen en was grondig.
Snijd de zalm in kleine stukjes of reepjes.
Doe 2 el olijfolie in een soepketel en fruit de ui en look, 2 minuten op laag vuur. Doe er de aardappelen en meiraap bij en bak 2 minuten op hoog vuur. Voeg 1,2 liter water en de raapstelen toe. Voeg de bouillonblokjes, peper en zout toe en laat , afgedekt, 15 minuten koken.
Mix de soep. Kruid, indien nodig, bij met peper en zout. Voeg net voor het opdienen de zalm toe.
Verdeel de soep over de borden en garneer met de gemalen kruidenkaas. Eet een sneetje brood bij je soep en je hebt een heerlijke maaltijd.