Helaas is je browser niet ondersteund! Gebruik Chrome of Firefox voor de optimale werking van de website

Helaas is je browser verouderd en gaat de website niet perfect werken. Bezoek de site via een ander toestel voor de optimale werking van de website.

Terug fit & gezond met InfraLigne

Ontdek onze formules

Quinoa met tofu scramble

Quinoa met tofu scramble – V

Ingrediënten

4 wortels
2 courgettes
4g gember
1 ajuin
4 eetlepels olijfolie
½ vetarm groentebouillonblokje
250ml water
200g tofu (natuur)
paprikapoeder, kurkuma, zwarte peper
160g quinoa

Bereidingswijze

Schil en snij de wortel en courgette in kleine stukjes. Rasp de gember en snij de ajuin zeer fijn. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een steelpan en fruit de ajuin enkele minuten tot de ajuin lichtbruin kleurt. Laat ondertussen het water met het bouillonblokje opwarmen in een kookpot. Voeg de gember, wortel en courgette toe aan de steelpan. Voeg de bouillon toe aan de steelpan en laat op een laag vuur 15-20 minuten sudderen. Vul een kookpot halfvol met water en laat het water koken op het vuur. Doe de quinoa in een vergiet en spoel grondig onder water. Voeg de gespoelde quinoa toe aan het water en laat 15 minuten koken.

Maak een ‘tofu scramble’: Snij de tofu in kleine stukjes met een mesje en plet daarna met een vork zodat de tofu verkruimeld is. Verhit de overgebleven 2 eetlepels olijfolie in een andere kleine steelpan. Voeg de tofu scramble toe aan de olijfolie. Kruid de tofu met zwarte peper, kurkuma en paprikapoeder. Laat 5 minuten bakken op middelhoog vuur en roer regelmatig. Als de tofu klaar is voeg je deze bij de groentenmix. Laat de groenten-tofu mix nog enkele minuten sudderen op een laag vuur. Giet de quinoa af in een vergiet. Haal de steelpan met de groenten-tofu mix van het vuur en roer de quinoa hier doorheen.

Smakelijk!