Snel (terug) fit & gezond!
240g spaghetti
1 teentje knoflook
2 avocado’s
500g verse spinazie
1/2 kopje pecannoten
1/4 kopje basilicum
30g geraspte Parmezaanse kaas
500g kerstomaten
1 eetlepel vers citroensap
zout en peper naar smaak
Kook de pasta al dente. Hou wat kookvocht van de pasta aan de kant. Doe het teentje knoflook, 2 avocado’s, verse spinazie, pecannoten, basilicum en eetlepel citroensap in de blender en mix tot een zachte saus.
Begin met 3/4 kop pastawater en voeg meer toe als dat nodig is om de gewenste consistentie te krijgen. Deze saus wordt het beste geserveerd op de dag van bereiding, omdat er avocado’s gebruikt worden die anders een bruinachtige kleur krijgen.
Serveer met de in 4 gesneden kerstomaatjes en enkele snippers Parmezaanse kaas als garnering.
Recept van InfraLigne Genk