Helaas is je browser niet ondersteund! Gebruik Chrome of Firefox voor de optimale werking van de website

Helaas is je browser verouderd en gaat de website niet perfect werken. Bezoek de site via een ander toestel voor de optimale werking van de website.

Terug fit & gezond met InfraLigne

Ontdek onze formules

pasta met schelpjes

Pasta met schelpjes en snijbiet – V

Ingrediënten

600 g schelpjes naar keuze (kokkels, venusschelpjes, mosselen,.)
200 g pasta
300 g snijbiet (= warmoes, kan worden gecombineerd met of vervangen door spinazie)
1 dl witte wijn
½ bosje bladpeterselie
2 teentjes knoflook
1 sjalotje
1 laurierblad
1 klein pepertje
1 el citroenrasp
25 g pindanootjes
½ snede oud brood
versgemalen peper
zout
olijfolie
groentebouillon

Bereidingswijze

Maak de pindacrunch. Mix daarvoor de pindanoten en het oud brood fijn en rooster het mengsel in een droge pan goudbruin. Kook de pasta in gezouten water beetgaar en laat goed uitlekken. Houd de pasta warm.

Was de snijbiet, verwijder de harde delen van de stengels en snijd in fijne reepjes. Snijd het sjalotje, de teentjes knoflook en het pepertje fijn. Fruit ze, samen met het laurierblad, in een weinig olijfolie. Voeg de snijbiet toe en laat op een zacht vuur stoven tot hij beetgaar is. Voeg enkele eetlepels groentebouillon toe als het geheel te droog wordt. Voeg de schelpjes samen met een scheutje water en de witte wijn aan de groenten toe en dek af. Laat stomen tot alle schelpen open zijn. Snijd de bladpeterselie fijn en schep hem samen met de citroenrasp bij de schelpen. Laat nog 1 minuut verder garen. Meng de schelpen voorzichtig door de pasta en kruid met versgemalen peper en zout. Bestrooi met wat pindacrunch en serveer. Smakelijk!

Smakelijk!