Speciale actie!
Doe mee aan Kamp fit, nu met € 60 korting tem. 14 oktober!
12 lasagnevellen
700 ml tomatenpassata
250 g champignons
3 wortelen
2 paprika’s
½ courgette
300 g américain gehakt
500 ml magere melk
1 el maïzena
Geraspte emmentaler light
2 el olijfolie
Peper, zout, paprikapoeder
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bak het gehakt in één eetlepel olijfolie. Wanneer het gaar is, leg op een stuk keukenpapier. Was de groenten en snij deze in schijfjes. Verhit één eetlepel olijfolie, voeg de groenten toe en roer goed. Voeg dan de tomatenpassata hieraan toe en kruid met peper, zout en paprikapoeder. Voeg er vervolgens het gehakt aan toe. Verdun indien nodig een beetje met wat water. Maak intussen een bechamelsaus. Breng hiervoor de melk aan de kook. Los één eetlepel maïzena op in een half glas water. Wanneer de melk kookt, voeg dan de maïzena oplossing hieraan toe en laat enkele minuten al roerend doorkoken. Voeg er dan een klein beetje emmentaler light aan toe. Smeer een ovenschaal in met een beetje olijfolie. Leg op de bodem wat tomatensaus, leg hierop 3 lasagnevellen, hierop een laag kaassaus en zo herhalend, eindig met een laag kaassaus en strooi hierop nog wat geraspte kaas. Zet ongeveer 40 minuten in de oven.