Speciale actie!
Doe mee aan Kamp fit, nu met € 60 korting tem. 14 oktober!
3 eieren
180 gram (riet)suiker
180 gram (magere) kwark
180 gram zelfrijzend bakmeel
2 zakjes vanillesuiker
citroensap (naar smaak)
zeste van citroen
snuifje zout
Verwarm de oven voor op 140 graden. Meng de suiker, de vanillesuiker, het zout plus de eieren. Klop dit romig. Voeg onder voortdurend mengen de kwark toe, het citroensap en de citroenschil en daarna het gezeefde zelfrijzend bakmeel. Zorg dat het luchtig wordt, dus klop goed op. Doe het beslag in een cakevorm en plaats dit in het midden van de oven. Baktijd is ongeveer 60 minuten op 140 graden.
Tip: Je kan (een deel van) de suiker vervangen door bv. Stevia of Canderel of agavesiroop.
Ook kan je er appeltjes in doen als je een iets vochtigere cake wenst.