Helaas is je browser niet ondersteund! Gebruik Chrome of Firefox voor de optimale werking van de website

Helaas is je browser verouderd en gaat de website niet perfect werken. Bezoek de site via een ander toestel voor de optimale werking van de website.

December Days tot 15/12: Ontdek de acties & het proefpakket
INF-logo-nobaseline_pos
06-2021_InfraLigne_Facebook_juli_1200x1200px-DEF
Category: Lunch

Lekker fris soepje

Ingrediënten

1 stengel selder
1 komkommer
75 g erwten (vers)
50 g tuinbonen (vers)
50 g jonge spinazie (vers)
½ bakje bieslook
½ bakje munt
100 g zachte geitenkaas
6 groene asperges
1 sneetje witbrood
1 el olijfolie extra vierge
2 citroenen
½ el witte wijnazijn
250 ml koud water

Bereidingswijze

Schil de selder en de komkommer, snij deze in stukken. Doe de blaadjes munt in een blender met de erwten, bonen, spinazie, bieslook, munt en geitenkaas. Snij de onderkant van de asperges. Snij de asperges in stukken en voeg toe aan de blender.

Verwijder de korsten van het brood. Scheur het brood in stukjes boven de blender, voeg de olijfolie, het sap van de citroenen, de wijnazijn en het water toe en mix tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en eventueel zout en doe alles in een kom. Dek af en laat ten minste 1 uur goed koud worden in de koelkast.

Voeg als het nodig is nog wat citroensap toe en schep de soep dan in kommetjes.

 

Smakelijk!