Helaas is je browser niet ondersteund! Gebruik Chrome of Firefox voor de optimale werking van de website

Helaas is je browser verouderd en gaat de website niet perfect werken. Bezoek de site via een ander toestel voor de optimale werking van de website.

Black Friday Deals tot 30/11: Ontdek de acties & het proefpakket

INF-logo-nobaseline_pos
Infraligne Placeholder recepten website

Knolseldersoep met sinaasappel en gremolata – V

Ingrediënten

1 knolselder
2 sinaasappelen
2 el amandelen
1 bussel bladpeterselie
1 el water
5 el olijfolie
1snuifje Espelettepeper
zwarte peper van de molen
fleur de sel (zout)

Bereidingswijze

Spoel en schil de knolselder en snij hem in grote stukken. Doe de stukken in een kookpot, zet ze onder water en laat op een middelhoog vuur 20 minuten koken tot ze zacht zijn. Schraap zeste van sinaasappelen. Pel de sinaasappelen à vif en snij de partjes eruit. Hak de amandelen. Pluk de peterselie van de takjes. Houd enkele blaadjes apart en hak ze grof. Doe de rest van de peterselie in een hakmolentje of kleine blender met 1 el water en 2 el olijfolie en blend tot je een gladde groene olie bekomt. Mix de knolselder, samen met een beetje kookvocht, zout, peper en 3 el olijfolie in de blender tot een gladde soep. Dien de soep op in kommen, werk af met peper van de molen, de peterselieolie, de gehakte peterselie, de gehakte amandelen, de sinaasappelpartjes, de zestes en de Espelettepeper.

Smakelijk!