Helaas is je browser niet ondersteund! Gebruik Chrome of Firefox voor de optimale werking van de website

Helaas is je browser verouderd en gaat de website niet perfect werken. Bezoek de site via een ander toestel voor de optimale werking van de website.

Trouwe klant? Profiteer nu van je voordeel!

Starten bij InfraLigne? Ontdek de formules.

week 9 kippenballetjes bloemkool komkommer
Category: Hoofdgerecht, Lunch

Kippenballetjes – bloemkool – komkommer

Ingrediënten

800g bloemkool
1 komkommer
8 aardappelen ter grootte van een ei
500g kippengehakt
2 takjes dille
4 el magere yoghurt
4 el mosterd
6 el azijn
2 el olijfolie
Peper en zout

 

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en kook ze in licht gezouten water gedurende 15 min. Snij de bloemkool in roosjes en kook deze ook in licht gezouten water gedurende 15 min. Peper de bloemkool.

Rasp de komkommer. Versnipper de dille. Meng in een kommetje de komkommer, de dille, de yoghurt, mosterd en azijn. Kruid met peper en zout.

Kruid het gehakt met peper en zout. Maak 12 balletjes. Verhit de olie in een pan en bak de balletjes goudbruin. Zet daarna het vuur wat lager tot ze helemaal gaar zijn.

Serveer drie balletjes per persoon samen met de aardappelen, bloemkool en komkommer.

Recept van InfraLigne Hannut – met dank aan Jane!

Smakelijk!