Helaas is je browser niet ondersteund! Gebruik Chrome of Firefox voor de optimale werking van de website

Helaas is je browser verouderd en gaat de website niet perfect werken. Bezoek de site via een ander toestel voor de optimale werking van de website.

kipcocktail light

Kipcocktail

Ingrediënten

  • 150 gram gerookte kipfilet (of plakjes kipfilet, vleeswaren)
  • 4 schijven ananas (uit blik, op eigen sap)
  • 8 mooie slabladeren of ijsbergsla in dunne reepjes
  • Verse bieslook

Voor de dressing:

  • 2 eetlepels halvanaise of magere slasaus
  • 2 eetlepels magere yoghurt
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • Snuifje paprikapoeder

Bereidingswijze

Snijd de kipfilet in dunne plakjes of reepjes. Snijd de ananas in kleine stukjes. Leg in 4 coupes of op 4 bordjes elk 2 slabladeren (of reepjes ijsbergsla). Verdeel de kipfilet en de ananas hierover. Meng de ingrediënten voor de dressing en verdeel deze over de coupes. Knip de bieslook er boven.

Tips
Vervang de ananas door perzik
Maak een kerriesaus van 2 eetlepels halvanaise, 2 eetlepels magere yoghurt, 1 theelepel kerriepoeder en 1 eetlepel vloeibare honing

 

Smakelijk!