Snel (terug) fit & gezond!
150g groene boontjes
300g kipfilets
2 el ketjap manis
2 el olijfolie
200g champignons
3 el hazelnootolie
2 el witte balsamicoazijn
150g rucola mengeling
2 el geroosterde pijnboompitten
50g geschaafde Parmezaanse kaas
Zout en peper naar smaak
Snijd de kipfilets in grove stukken en marineer ze in de ketjap en olie. Maak de boontjes schoon en kook ze in 5 min. beetgaar. Spoel ze af onder koud stromend water.
Bak de kipfilets bruin, keer halverwege. Snijd ondertussen de champignons in plakjes. Schep de kipfilets uit de pan en bak de champignons in het achtergebleven bakvet in 3 min. Schep geregeld om. Breng ze op smaak met peper en zout.
Klop een dressing van de hazelnootolie en azijn. Verdeel de sla, boontjes, champignons, dressing en kipfilets over 4 borden. Garneer met de pijnboompitten en schaaf met een dunschiller krullen kaas erboven.
Recept van InfraLigne Maastricht