Helaas is je browser niet ondersteund! Gebruik Chrome of Firefox voor de optimale werking van de website

Helaas is je browser verouderd en gaat de website niet perfect werken. Bezoek de site via een ander toestel voor de optimale werking van de website.

Start nu met InfraLigne! 

Ontdek onze formules.

Kalkoenfilet pizzaiolo met broccoli - mager en licht

Kalkoenfilet pizzaiola met broccoli

Ingrediënten

4 kalkoenfilets (+-500 g)
8 aardappelen
600 g broccoli
2 uien
2 teentjes knoflook
600 g gehakte tomaten, uit blik of vers
35 g tomatenpuree
1 blokje magere groentebouillon
Cayennepeper
2 tl paprikapoeder
2 tl gedroogde oregano
2 el olijfolie
1 klontje boter
Nootmuskaat
Peper en zout

Bereidingswijze

Snipper de ui fijn. Pel de teentjes look.
Doe 2 el olijfolie in een kookpot en fruit de ui en geperste look gedurende 2 minuten. Voeg de tomaten, het bouillonblokje, een snuif cayennepeper en paprikapoeder erbij. Laat ongeveer 20 minuten onder deksel garen. Voeg er na 10 minuten de tomatenpuree bij en roer alles goed om.
Bak intussen de kalkoenfilets in een klontje boter.
Breng 2 pannetjes water (met een snuif zout) aan de kook en kook de aardappelen en de broccoli beetgaar. Giet af.
Kruid de broccoli met nootmuskaat, peper en zout, naar smaak.
Mix de saus grof.
Serveer de kalkoen met de pizzaiolasaus, broccoli en aardappelen.

 

Smakelijk!