Helaas is je browser niet ondersteund! Gebruik Chrome of Firefox voor de optimale werking van de website

Helaas is je browser verouderd en gaat de website niet perfect werken. Bezoek de site via een ander toestel voor de optimale werking van de website.

Hello beach! Here we come! Gratis: intake-gesprek, bodyscan & 3 gratis oefensessies Actie geldig tot en met 13 juni
magere japanse noedelsoep

Japanse noedelsoep met rundsreepjes en paddenstoelen (maaltijdsoep)

Ingrediënten

400 g dun gesneden rundslapjes
450 g paksoi
500 g gemengde paddenstoelen
240 g udonnoedels (voorgekookt)
4 cm gember
1 rode peper
3 el sojasaus
4 blokjes vetarme rundsbouillon
2 el zonnebloemolie

 

Bereidingswijze

Kook 2 l water en voeg hierbij 4 blokjes vetarme rundsbouillon.

Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snijd de peper fijn. Schil de gember en snijd 4 cm van de gember heel fijn. Snijd de rundslapjes in reepjes. Snijd de paksoi (zowel het groene als het witte gedeelte) in stukjes van +/- 1 cm. Snijd de champignons in plakjes.

Verhit 2 el zonnebloemolie in een wok of soepketel en fruit de rode peper en de gember 2 minuten op lage temperatuur. Voeg de rundsreepjes toe en kruid met peper. Bak ongeveer 2 minuten op matig vuur. Voeg de paksoi erbij en bak nogmaals 2 minuten.

Voeg de 2L bouillon en de champignons toe en laat 5 minuten koken. Voeg als laatste de udonnoedels er bij. Breng op smaak met 3 el sojasaus, peper en zout.

Verdeel over de soepkommen.

Smakelijk!