Helaas is je browser niet ondersteund! Gebruik Chrome of Firefox voor de optimale werking van de website

Helaas is je browser verouderd en gaat de website niet perfect werken. Bezoek de site via een ander toestel voor de optimale werking van de website.

Start nu bij InfraLigne! 

Fit en gezond aan de feesttafel 

GEZOND HAVERMOUTONTBIJT

Gezond havermoutontbijt (V)

Ingrediënten

  • 50 g havermout
  • 200 ml rijstmelk
  • 100 g appel of rijpe peer (om onze fruitboeren te steunen)
  • Kaneel
  • Chiazaad

Bereidingswijze

  • Bereid de havermout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dit kan warm of koud.
  • Als je voorgestoomde havervlokken neemt (bv. Damhert) is de bereidingstijd kort, rauwe havermout moet tot een half uur koken.
  • Meng de havervlokken met de rijstmelk in een kleine kookpot en breng het mengsel al roerend aan de kook.
  • Laat 1 minuut zachtjes doorkoken.
  • Zet het vuur uit en laat de pap met het deksel op nog 5 minuten staan.
  • Snij ondertussen je appel of peer in stukjes en strooi er kaneel over. Kaneel is een verwarmend kruid, ideaal om in de winter aan je gerechten toe te voegen.
  • Na 5 minuten giet je de warme pap over het fruit, meng en smullen maar!

Chiazaad

Chiazaad is een superfood, dat o.a. goed is voor je darmwerking, hiervan kan je een eetlepel toevoegen. Havermoutpap verzadigt langere tijd. Vind je de hoeveelheid te groot, dan kan je de rest als tussendoortje eten, bv. met een nieuwe portie fruit erbij.

Smakelijk!