Helaas is je browser niet ondersteund! Gebruik Chrome of Firefox voor de optimale werking van de website

Helaas is je browser verouderd en gaat de website niet perfect werken. Bezoek de site via een ander toestel voor de optimale werking van de website.

week26
Category: Lunch

Geroosterde granen met wortelen en dille

Ingrediënten

1 zakje ebly

2 eetlepels olijfolie

4 verse wortels, ontdaan van het loof

en in de lengte doorgesneden

4 takjes verse tijm

3 tenen look, in de helft gesneden

dille

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 220°C. Kook de ebly gaar.

Doe de wortelen samen met 1 eetlepel olie, de tijm en de look in een braadslede.

Zet alles rond en bak de wortelen gaar in de oven (10-15 minuten)

Haal de takken tussen de wortels uit (de tijmblaadjes mogen nog aan de wortelen kleven)

Doe de wortels en ebly in een kom en werk af met fijngesneden dille en 1 eetlepel olijfolie (gebruik de beste die je hebt om af te werken)

Tip: je kan ook gedroogde tijm gebruiken

Tip: let op dat je wortels en look niet aanbranden. Als je ziet dat het begint aan te branden, roer het geheel dan eens rond

 

Smakelijk!