Helaas is je browser niet ondersteund! Gebruik Chrome of Firefox voor de optimale werking van de website

Helaas is je browser verouderd en gaat de website niet perfect werken. Bezoek de site via een ander toestel voor de optimale werking van de website.

Hello beach! Here we come! Gratis: intake-gesprek, bodyscan & 3 gratis oefensessies Actie geldig tot en met 13 juni
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi met kippendijen en groenten

Ingrediënten

2 laurierbladen
600 g krielaardappelen
4 stengels bleekselderij
500g kippendijen met bot
8 takjes bladpeterselie
2 stengels prei
4 wortelen
400ml light kookroom
3 magere groenten bouilon blokjes
2 el zonnebloemolie
peper & zout

Bereidingswijze

Bereid de bouillon samen met het laurierblad in een soeppan met deksel. Was de krielaardapelen grondig en snijd in blokjes van 2 cm. Snijd de bleekselderij in de lengte doormidden en vervolgens in blokjes van ½ cm. Snijd de kippendij op twee plekken in tot het bot en snij de bladpeterselie fijn.

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kippendij in 4-5 minuten rondom bruin op een hoog vuur. Keer regelmatig om. Haal vervolgens uit de pan en bewaar apart. Het vlees hoeft niet gaar te zijn. Snij de prei en wortelen in blokjes van 1 cm. Voeg de aardappelen, bleekselderij, prei, wortelen, kippendijen en kookroom toe aan de soeppan met bouillon en kook, afgedekt, 10-12 minuten op middellaag vuur.

Haal de kippendijen uit de soeppan met deksel met een schuimspaan, trek het vlees van het bot met behulp van 2 vorken en snijd fijn. Breng de waterzooi op smaak met peper en zout.

Verdeel het gerecht over diepe borden en verdeel de kippendij erover. Garneer met peterselie.

Smakelijk!