Tijd om terug fit en gezond te worden?
160 g ongekookte bruine rijst
4 tomaten
2 uien
2 teentjes knoflook
Verse gember
2 tl kurkuma
4 tl currypoeder
200 ml alpro soya cuisine light
500 g spinazie
750 ml magere groentebouillon
2 el olijfolie
Voor het gehaktbrood:
400 g kippengehakt
1 sjalot
1 teentje look
Peper en zout
1 ei
Meng het gehakt met de fijngesnipperde sjalot, een uitgeperst teentje look, 1 ei en peper en zout. Meng heel goed en vorm er een broodje mee en plaats in een voorverwarmde oven van 200 graden gedurende 30 minuten.
Snijd de tomaten in blokjes, de uien fijn, pers de look, schil de gember en snijd +- 4 cm van de gember fijn.
Bereid de bouillon door aan de kook te brengen.
Verhit 1 el olijfolie en fruit de gember met de ui op laag vuur. Doe er de rijst en kurkuma bij en bak al roerend 2 minuten. Voeg er de bouillon bij en laat 12 à 15 minuten koken, afgedekt.
Doe 1 el olie in een wok en fruit de look op laag vuur. Voeg er de tomatenblokjes en de currypoeder bij en bak ongeveer 4 minuten. Doe er de light room bij en breng op smaak met peper en zout. Doe er de spinaziebladen bij en laat slinken. Laat nog ongeveer 2 minuten op laag vuur garen.
Verdeel de rijst en de spinazie met een schijfje van het gehaktbrood op een bord