Helaas is je browser niet ondersteund! Gebruik Chrome of Firefox voor de optimale werking van de website

Helaas is je browser verouderd en gaat de website niet perfect werken. Bezoek de site via een ander toestel voor de optimale werking van de website.

Start nu bij InfraLigne! 

Fit en gezond aan de feesttafel 

feestelijke preisoep

Feestelijke preisoep met gerookte zalmsnippers

Ingrediënten

4 preistengels
2 gesnipperde uien
1 eetlepel olijfolie
2 aardappelen
4 eetlepels light room
2 eetlepels witte droge sherry
1 groentenbouillonblokje
75g gerookte zalm
peper en zout

Bereidingswijze

Snij de prei in rondjes en versnipper de ui, schil de aardappelen en snij ze in blokjes.

Fruit de uien in de olijfolie maar laat ze niet aankleuren. Voeg de prei toe en laat 10 minuutjes aanstoven. Roer af en toe om zodat de prei niet aankleurt. Voeg de geschilde, in blokjes gesneden aardappelen, 1/2l water, het bouillonblokje, zout en peper toe. Dek af en laat 20 minuten op een matig vuur sudderen. Voeg de room toe.

Versnipper de gerookte zalm en verdeel over de soepkommen. Doe een halve eetlepel sherry in elke kom en schep de hete soep op de sherry en zalmsnippers.

Tip: voor een alledaagse soep, kan je de room, sherry en zalm weglaten

 

Smakelijk!