Helaas is je browser niet ondersteund! Gebruik Chrome of Firefox voor de optimale werking van de website

Helaas is je browser verouderd en gaat de website niet perfect werken. Bezoek de site via een ander toestel voor de optimale werking van de website.

Terug fit & gezond met InfraLigne

Ontdek onze formules

everzwijnballetjes met zure groenten

Everzwijngehaktballetjes met zure groenten

Ingrediënten

500g everzwijnfilet
1 ei
2 sjalotten
2 el vetstof
1 el Luikse stroop
1 el bloem
2 dl bruin bier
1 takje tijm
peper
zout
1 gele wortel
1 oranje wortel
1 paarse wortel
3 eetlepels appelazijn
1 el olijfolie
5g bieslook

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 °C. Fruit de fijngesneden sjalotten in de vetstof. Hak het vlees fijn in een keukenrobot, samen met het ei en de helft van de aangefruite sjalot. Hou de andere helft van de aangefruite sjalot aan de kant. Maak balletjes van het vlees. Bak ze bruin in een eetlepel vetstof. Leg ze daarna in een ovenschotel en laat ze gedurende een kwartier verder garen in de voorverwarmde oven.

Maak de groenten: snij met een mandoline of dunschiller alle groenten in heel fijne repen en marineer ze 20 min in de appelazijn, de olijfolie en peper en zout. Laat de paarse wortel apart marineren, anders verkleuren de andere groenten.

Doe de rest van de aangefruite sjalot in een pannetje en voeg de Luikse stroop, de tijm en het bruine bier toe. Laat 10 minuten inkoken. Voeg eventueel wat bloem toe om wat meer te binden. Kruid met peper en zout. Dien op met gekookte krieltjes. Voorzie hiervoor 150g krieltjes per persoon.

Smakelijk!