Helaas is je browser niet ondersteund! Gebruik Chrome of Firefox voor de optimale werking van de website

Helaas is je browser verouderd en gaat de website niet perfect werken. Bezoek de site via een ander toestel voor de optimale werking van de website.

Hello beach! Here we come! Gratis: intake-gesprek, bodyscan & 3 gratis oefensessies Actie geldig tot en met 13 juni
cheesecake
Category: Dessert

Cheesecake met aardbeien

Ingrediënten

185g droge koekjes

60g halfvolle roomboter

450g verse roomkaas

3 eieren

zoetstof naar smaak

1 zakje vanillesuiker

100g zure room

125g aardbeien

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190ºC. Vet een springvorm (Ø 20 cm) in met een beetje van de boter. Smelt de rest van de boter in een steelpannetje. Verkruimel de koekjes en roer de kruimels door de gesmolten boter. Doe dit met de boter van het vuur.

Roer goed door en schep het deeg in de springvorm. Verdeel over de bodem en druk het goed aan. Roer de roomkaas, de eieren, de zoetstof en de helft van de vanillesuiker door elkaar tot een gladde massa. Schep dit mengsel bovenop de koekbodem. Zet de cake 25 minuten in de oven. Laat daarna ongeveer 20 minuten afkoelen. Roer de rest van de vanillesuiker door de zure room en besmeer de lauwwarme cheesecake hiermee. Zet de cheesecake nog ca. 10 minuten terug in de oven. Laat de cake daarna goed afkoelen. Serveer kort voor het opdienen met plakjes aardbei.

Tip:Laat cheesecake steeds een dagje rusten, dan is hij op z’n lekkerst. Voeg het fruit pas toe vlak voordat je de cake serveert.

Smakelijk!