Start nu bij InfraLigne!
Fit en gezond aan de feesttafel
185g droge koekjes
60g halfvolle roomboter
450g verse roomkaas
3 eieren
zoetstof naar smaak
1 zakje vanillesuiker
100g zure room
125g aardbeien
Verwarm de oven voor op 190ºC. Vet een springvorm (Ø 20 cm) in met een beetje van de boter. Smelt de rest van de boter in een steelpannetje. Verkruimel de koekjes en roer de kruimels door de gesmolten boter. Doe dit met de boter van het vuur.
Roer goed door en schep het deeg in de springvorm. Verdeel over de bodem en druk het goed aan. Roer de roomkaas, de eieren, de zoetstof en de helft van de vanillesuiker door elkaar tot een gladde massa. Schep dit mengsel bovenop de koekbodem. Zet de cake 25 minuten in de oven. Laat daarna ongeveer 20 minuten afkoelen. Roer de rest van de vanillesuiker door de zure room en besmeer de lauwwarme cheesecake hiermee. Zet de cheesecake nog ca. 10 minuten terug in de oven. Laat de cake daarna goed afkoelen. Serveer kort voor het opdienen met plakjes aardbei.
Tip:Laat cheesecake steeds een dagje rusten, dan is hij op z’n lekkerst. Voeg het fruit pas toe vlak voordat je de cake serveert.