Helaas is je browser niet ondersteund! Gebruik Chrome of Firefox voor de optimale werking van de website

Helaas is je browser verouderd en gaat de website niet perfect werken. Bezoek de site via een ander toestel voor de optimale werking van de website.

InfraLigne bestaat 20 jaar! Wegens succes verlengd! Profiteer nu 20 dagen van 20% korting! Of ontdek het proefpakket!
Boost your Health in februari! Gratis proefsessie & bodyscan! Ontdek het hier!
InfraLigne 20 jaar logo
week48taart
Category: Dessert, Tussendoortjes

Skinny frambozen kwarktaart

Ingrediënten

havermoutkoekjes
 - 150 
boter
 - 40 
kwark
 - 500 
ml 
gelatine blaadjes
 - 6 
limoensap
 - 1.5 
eetlepel 
honing
 - 3 
eetlepels 
frambozen (diepvries)
 - 300 

Bereidingswijze

Beleg de bodem van een bakvorm met bakpapier. Maak de koekjes heel fijn. Smelt de boter in een steelpannetje, haal het pannetje van het vuur en meng het koekjesmengsel erdoor. Doe het koekmengsel in de taartvorm. Stamp het aan met een lepel en zet in de koelkast. Neem een kom met koud water en laat er 5 gelatineblaadjes 5 min in weken. Knijp ze daarna uit. Zet een steelpannetje op het vuur met 4 eetlepels water en het limoensap en verwarm dit. Als het bijna kookt, neem je het pannetje van het vuur en los je de uitgeknepen gelatine blaadjes erin op. Neem een kom, doe de kwark en helft van de geprakte frambozen erin. Breng op smaak met honing. Meng de opgeloste gelatine met een heel dun stroompje door het kwarkmengsel en blijf ondertussen goed roeren. Haal de taartvorm uit de koelkast en leg het kwarkmengsel erop. Strijk mooi glad met een lepel. Zet 3 uren in koelkast. Week 1 blaadje gelatine in koud water. Zet ondertussen een pannetje op een zacht vuurtje met de overgebleven frambozen en een eetlepel limoensap. Maak de frambozen zo klein mogelijk en blijf goed roeren zodat het niet aanbakt. Haal het pannetje van het vuur en laat afkoelen. Daarna meng je de uitgeknepen gelatine blaadjes erdoor. Als het kwarkmengsel goed is afgekoeld mag je het frambozenmengsel erover smeren en terug in de koelkast plaatsen om te laten opstijven.

Smakelijk!