Helaas is je browser niet ondersteund! Gebruik Chrome of Firefox voor de optimale werking van de website

Helaas is je browser verouderd en gaat de website niet perfect werken. Bezoek de site via een ander toestel voor de optimale werking van de website.

Black Friday Deals tot 30/11: Ontdek de acties & het proefpakket

INF-logo-nobaseline_pos
bulgur-met-kruidendressing

Bulgur met kruidendressing

Ingrediënten

240 g ongekookte bulgur
480 g kipfilet
2 uien
2 knoflookteentjes
500 g kerstomaten
6 takjes bladpeterselie
6 takjes verse koriander
+-20 blaadjes verse munt
2 aubergines
1 tl kaneel
2 Vetarme groentebouillon blokjes
4 el olijfolie
Balsamicoazijn
Peper en zout

Bereidingswijze

Los 2 bouillonblokjes op in 700 ml water, breng aan de kook, en voeg vervolgens de bulgur toe. Laat deze onder deksel op een laag vuur gaar koken en schep af en toe om. (eventueel extra water toevoegen indien nodig)

Snijd de ui en de aubergine fijn, halveer de kerstomaatjes en pers de look.

Snijd de peterselie-, munt-, en korianderblaadjes fijn. Snijd de kip in blokjes van ongeveer 3 cm.

Doe 2 el olijfolie in een wok en bak hierin de ui en de look aan gedurende 1 minuut. Voeg er de kippenblokjes bij en bak gedurende 2 minuten op hoog vuur. Voeg de aubergines erbij en laat ongeveer 7 minuten op een matig vuur stoven, afgedekt. Roer af en toe om.

Voeg in de laatste minuut de kaneel toe en kruid met peper en zout.

Mix intussen de kruiden (peterselie, munt, koriander) met 2 el olijfolie, 3 tl balsamicoazijn en 4 tl water. Breng op smaak met peper en zout.

Voeg de bulgur en de kerstomaten toe aan de wok en laat nog 1 minuut mee garen. Verdeel het gerecht over de borden en dresseer er de dressing over.

Smakelijk!