Speciale actie!
Doe mee aan Kamp fit, nu met € 60 korting tem. 14 oktober!
De burger
100g gekookte quinoa
200g gekookte bloemkool
3 eieren
4 eetlepels olijfolie
1 grote gekookte zoete aardappel
1 teentje knoflook
snuifje peper & zout & chilipoeder
1/4 koffielepel komijn
1/4 koffielepel ui (poedervorm)
1/4 koffielepel currypoeder
3/4 kop amandelmeel
1/2 kop broodkruimels
Korianderdressing
1/2 rijpe avocado
sap 1 limoen
1 teentje knoflook
1 handvol koriander
snuifje zout & peper
1 eetlepel honing
enkele eetlepels water
De afwerking
4 bruine broodjes
handvol salade
2 tomaten in schijfjes
Mix alle ingrediënten voor de burgers (behalve het amandelmeel en de broodkruimels) in een goede blender. Opgelet: mix zeker niet te lang.
Voeg het amandelmeel toe en vorm de burgers. Voeg indien nodig nog wat meer amandelmeel toe. Wentel de burgers in een bordje met de broodkruimels en bak ze in een beetje olijfolie tot ze licht goudbruin zijn. Mix alle ingrediënten voor de dressing tot je een gladde saus hebt. Proef en breng op smaak.
Snijd de broodjes doormidden en beleg met sla, schijfjes tomaat, gebakken burgers en eetlepel dressing.