Helaas is je browser niet ondersteund! Gebruik Chrome of Firefox voor de optimale werking van de website

Helaas is je browser verouderd en gaat de website niet perfect werken. Bezoek de site via een ander toestel voor de optimale werking van de website.

Start nu bij InfraLigne! 

Fit en gezond aan de feesttafel 

Aubergine en tomaat uit de oven - mager

Aubergine en tomaat uit de oven (V)

Ingrediënten

2 aubergines
5 tomaten
3 teentjes knoflook
500g tomatenpassata
125 g geraspte light kaas
240 g volkoren penne
200 g jonge bladsla
Olijfolie
Cayennepeper
½ tl paprikapoeder
1 tl oregano
Balsamicoazijn
Peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 210 graden. Snijd de aubergines in plakken van +/- 0,5 cm, in de lente. Snijd de tomaten in schijven van +/- 0,5 cm. Pers de look. Besprenkel de aubergines met een weinig olijfolie en gril of bak deze op een matig vuur gedurende 3 minuten. Voor de saus: voeg de tomatenpassata, 2 el balsamicoazijn, een snuif cayennepeper, een ½ tl paprikapoeder, een 1 tl oregano, peper en zout toe aan een kom en meng goed.

Doe een laagje van de saus in een ovenschaal. Leg hierover de aubergines, dek af met een laag tomaten en herhaal dit. Eindig met een laag saus.

Bestrooi met de light gemalen kaas en plaats in de oven gedurende 20 minuten.

Kook intussen de penne volgens aanwijzing op de verpakking. Serveer de aubergine op een bord en voeg er de pasta en de salade aan toe.

Smakelijk!