Helaas is je browser niet ondersteund! Gebruik Chrome of Firefox voor de optimale werking van de website

Helaas is je browser verouderd en gaat de website niet perfect werken. Bezoek de site via een ander toestel voor de optimale werking van de website.

Hello beach! Here we come! Gratis: intake-gesprek, bodyscan & 3 gratis oefensessies Actie geldig tot en met 13 juni
gezond afvallen

Vijf zinderende zomercocktails zonder zorgen

Op het terras na een dagje shoppen, tijdens een avondje stappen of in de hangmat met een boek: een verfrissende cocktail is altijd een goed idee. Helaas is alcohol vaak een dooddoener wanneer je probeert af te vallen. Net zoals bij chocolade, geldt ook hier: genieten kan, maar met mate. InfraLigne zocht en vond vijf heerlijke zomercocktails die de calorieënteller niet op hol doen slaan. Schol!

Strawberry daquiri

Een klassieker onder de cocktails, boordevol zomers fruit en zonder al te veel suikers: met strawberry daquiri zit je zowel op vlak van smaak als calorieën helemaal goed. Gooi een aantal ijsblokjes in de blender, voeg hier 25 ml rum en 6 à 10 aardbeien aan toe en mix alles goed. Pers vervolgens het sap van een halve limoen en meng opnieuw. Serveer in een mooi glas en met een hele aardbei.

Bron

Cosmopolitan

Er is een reden waarom de meiden van Sex And The City geregeld Cosmopolitan dronken: niet alleen is deze cocktail op en top vrouwelijk, hij is ook nog eens lekker caloriearm. Vul een cocktailshaker voor de helft met grof gemalen ijs. Voeg er 30 ml wodka, 30 ml triple sec, 30 ml veenbessensap en het sap van een halve limoen aan toe. Schenk de drank, via een zeef, in een gekoeld martiniglas.

Bron

Komkommer-mint cocktail

Zin in een zoete cocktail? Probeer hem dan eens op smaak te brengen met honing in plaats van pure suiker. Niet caloriearm, wel een gezonder alternatief. Meng 60 gram verse munt en 1 theelepel honing op de bodem van een glas. Voeg ijs, 180 ml sodawater, 30 ml wodka en 2 komkommerschijfjes toe.

Bron

Watermeloen mojito

De watermeloen mojito is een gezonde variant op de originele cocktail, die barst van de suiker. Snijd een grote plak watermeloen in stukjes nadat je hem hebt ontpit en mix deze stukjes in een blender. Doe het sap van een halve limoen en enkele muntblaadjes in een glas en stamp ze fijn. Voeg het meloensap en 30 ml witte rum toe en schud alles goed. Meng ten slotte met gecrusht ijs en een beetje spuitwater, en je light mojito is klaar.

Bron

Mango-perzik mocktail

Een cocktail hoeft geen alcohol te bevatten om lekker te zijn. Het beste bewijs? Deze mango-perzik mocktail! Meng 1 liter koud water, 1 scheutje honing, 80 ml vers citroensap, het vruchtvlees van 1 mango en van 2 perzikken in een blender. Mix alles tot een gladde massa en zeef het sap om resterend vruchtvlees te verwijderen. Serveer ijskoud en met een ijsblokje.

Bron