Helaas is je browser niet ondersteund! Gebruik Chrome of Firefox voor de optimale werking van de website

Helaas is je browser verouderd en gaat de website niet perfect werken. Bezoek de site via een ander toestel voor de optimale werking van de website.

Terug fit & gezond met InfraLigne

Ontdek onze formules

11-2019_InfraLigne_facebook_sneeuwactiviteiten

Vet verbranden in de sneeuw? Da’s dubbel plezier!

Ja, het is koud. En ja, die losse winterkleren camoufleren zonder problemen hier en daar een vetrolletje. En toch is dit een perfect moment om die extra kilootjes aan te pakken. Dankzij een paar slimme tips gaat dat vanzelf. Omarm de koude en zie de calorieën wegsmelten als sneeuw voor de zon. Dan kan je binnenkort vlot van die skibroek naar een strak lentejurkje. ‘Putteke winter’ klonk nog nooit zó aantrekkelijk!

Koude doet vet verbranden

Hoe warm het fleece dekentje in de zetel ook aanvoelt, vet verbranden gaat het niet doen. Maar tijdens een winterwandeling met de hond bijvoorbeeld, klopt je inwendig kacheltje overuren om je lichaam warm te houden. En dat kacheltje draait op … calorieën. Tijdens een uurtje sleeën, verbrand je ongeveer 500 calorieën. Trouwens, rillen van de koude komt door heel snelle spiercontracties. Zie het gerust als een intensieve spierinspanning op zich. Al is het ook weer niet de bedoeling om jezelf een verkoudheid op de hals te halen … Draag daarom de juiste kleding, aangepast aan de guurste temperaturen.

Winterknuffelen doet vet verbranden

Een wandeling door een idyllisch winterlandschap: veel romantischer wordt het echt niet. Vind een bank met een hemels uitzicht. Kruip dicht tegen je geliefde aan en knuffel erop los. Want daardoor schiet je dopamine- en serotonineniveau de lucht in. En die noemen ze ook weleens … de gelukshormonen. Je voelt je dus helemaal over the moon, warmt vanzelf op, en zet je wandeling gemotiveerd verder. Nog wat extra calorieën en vet verbranden? Check!

(Koud) water drinken doet vet verbranden

Water drinken is altijd verstandig – in eender welk seizoen. Wat nóg verstandiger is? Koud water drinken. Want door koud water te drinken, schiet je lichaam in actie om het water op temperatuur te krijgen (lees: je lichaam verbrandt calorieën om het water op te warmen). ‘Ah, dat zal dus ook werken met frisse cava of mijn favoriete cocktail on the rocks …’, horen we je denken. Had gekund, maar die vlieger gaat helaas niet op. In die drankjes zitten namelijk meer calorieën dan je lichaam verbruikt om al dat lekkers op lichaamstemperatuur te krijgen. Sorry!

Op sneeuw lopen doet vet verbranden

Je hebt vast weleens gehoord dat een ochtendloopje op het strand een complete work-out is? Wel, hetzelfde geldt voor een wandeling door een fors pak verse sneeuw. Je merkt meteen dat je minder houvast hebt, en dat de wandeling je meer moeite kost omdat je je niet goed kan afduwen op de sneeuw. Daar komen dan nog eens alle extra bewegingen bij om je recht te houden in al die gladheid. Daarom doet ravotten in de sneeuw zoveel calorieën smelten. Misschien een tip voor de Kerstman … eens een keertje uit die slee komen 😉

Soep en wintergroenten eten is … vet voorkomen

Hongertje gekregen van al die gezonde buitenlucht? Trakteer jezelf gerust op een kop heerlijk warme wintersoep. Je hongergevoel verdwijnt en zolang je wegblijft van de romige varianten, krijg je niet eens zoveel calorieën binnen. Is het lunch of dinner time? Kies dan voor boerenkool, broccoli, spruitjes of bloemkool. Die groenten zijn caloriearm, maar wel vezelrijk, voedzaam én lekker. Laat je daarbij niet verleiden tot een bordje vet spek of een stevige geut kaassaus. Want zo gaat het positieve effect van gezonde winterkost natuurlijk verloren.

 

Wil jij ontdekken hoe jouw winterbody ervoor staat? Vraag snel jouw gratis figuuranalyse aan!