Helaas is je browser niet ondersteund! Gebruik Chrome of Firefox voor de optimale werking van de website

Helaas is je browser verouderd en gaat de website niet perfect werken. Bezoek de site via een ander toestel voor de optimale werking van de website.

Terug fit & gezond met InfraLigne

Ontdek onze formules

jojo-effect-voorkomen

Jojo effect voorkomen? Het verschil tussen een vervolgkuur en een abonnement

Wie afslankt, wil een jojo effect voorkomen. Daarom is het zinvol om wekelijks te blijven sporten. In deze blog duiken we dieper in de opties die Infraligne biedt om fit en gezond te leven: met de vervolgkuur en het abonnement sport je tijds- en budgetvriendelijk.

Onder impuls van het coronavirus verloopt het leven in slow motion. Plots leef, werk en kook je alleen nog onder je eigen dak. Entertain je jouw kind(eren) urenlang in de tuin. En vervang je sociale activiteiten buitenshuis door een avondje Netflix of een wandeling in de wijk.

Na de ‘lockdown light’ komt de trein terug op gang. Dan schakelen we allemaal weer – zowel professioneel als sociaal – een tandje bij. Hoe kan je op zo’n moment jouw job uitoefenen, vriendschapsbanden terug aanhalen én wekelijks (blijven) sporten? In deze blog leggen we graag uit hoe je tijds- en budgetvriendelijk beweegt na de coronacrisis, om het jojo effect te voorkomen.  

 

One size does’nt fit all

Promotiefilmpjes van sportende, strakke lijven overspoelen dezer dagen onze tijdlijn op Facebook en Instagram. Massa’s coaches en organisaties lanceren oefeningen en challenges om fit te blijven. Lovenswaardig, maar natuurlijk mis je in zo’n initiatieven de persoonlijke touch. Een programma op maat, individuele begeleiding, een fijne babbel tussen de oefeningen door,…

Infraligne vertrekt van een lichaamsmeting op 9 plaatsen. Op basis daarvan bepalen we welk resultaat haalbaar is voor jou. En hoeveel oefenbeurten exact nodig zijn om jouw doel te bereiken. Bestaat jouw zogenaamde ‘advieskuur’ uit 20, 40 of 80 beurten? Als je de finish bereikt, boek je resultaat. Op naar de volgende stap: het jojo effect voorkomen.

 

Jojo effect voorkomen met vervolgkuur of abonnement?

Je hoort het topsporters regelmatig zeggen op tv: ‘Aan de top komen is niet zo moeilijk. Aan de top blijven is veel moeilijker.’ Hoe behoud je jouw figuur na een advieskuur? Wel, er zijn twee mogelijkheden om het jojo effect te voorkomen:

• Ofwel kies je voor een vervolgkuur. Met een 10-, 20- of 40-beurtenkaart bepaal je zelf wanneer je oefent bij Infraligne. Deze optie valt in de smaak bij mensen die 1x per week blijven sporten.

• Ofwel ga je voor een abonnement. Met dit abonnement kom je zo vaak langs bij Infraligne als je dat zelf wil. Deze formule is voordelig voor mensen die op langere termijn minstens twee keer per week willen bewegen.

 

Op weg naar een nieuwe routine… om het jojo effect te voorkomen

Welke weg je ook inslaat: op wekelijkse basis bewegen helpt je om fit en gezond te  leven. Zoals mijn buurvrouw gisteren nog zei, tijdens ons dagelijkse gesprekje over de haag in de tuin: ‘na corona zal alles anders zijn.’ Als dat betekent dat we straks allemaal regelmatig, budget- en tijdsvriendelijk sporten, dan is dat alvast een positieve verandering.

> Help het jojo effect voorkomen en ga wekelijks sporten in een Infraligne-studio in jouw buurt